T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / EREĞLİ - MithatPaşa İlkokulu

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlaması

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması okul bahçesinde etkinlikler,yarışmalar, dans gösterileri ve hediye çekilişiyle velilerin yoğun katılımıyla çoşku içinde kutlandı. Bu özel günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve ulusal egemenliğin simgesi olarak coşkuyla kutluyoruz. Çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğunu ve milli egemenliğin kıymetini bir kez daha hatırladığımız bu anlamlı günü, gururla selamlıyoruz. Geleceğe umutla bakarken, çocuklarımızın sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yaşam sürmelerini dilerim. Büyük Atatürk’ün bize armağan ettiği bu bayramı  ülkemizin her köşesinde coşku,sevgi ve birlik içinde bayramımızı kutluyoruz.

Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." M. K. Atatürk

23 Nisan 1929'da Mustafa Kemal Atatürk, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan etmiş­tir. Çocuklara ve gençlere olan sevgisini her fırsatta dile getiren Ulu Önder Atatürk'e göre bir devletin yarını,bugünün gençlerine bağlıdır.

 

Bu şanlı armağan karşısında biz, Türk gençliği olarak M.K. Atatürk'ün aydınlattığı yolda, idealle­rini hayata geçirebilmek amacıyla tek bir gün değil, her gün, gece gündüz, dinlenmek nedir bilmeksizin ilerlemeliyiz. Şüphesiz bilim ve sanat tohumlarıyla bu ülkeyi yeşillendire­cek, özgür fikirler ve özgün hedefler peşinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkara­cak olmak, Atatürk'ün biz gençlere vermiş olduğu en şanlı görev ve sorumluluktur.

Resim Galerisi için TIKLAYINIZ..

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.04.2024 - Güncelleme: 25.04.2024 09:41 - Görüntülenme: 24
  Beğen | 0  kişi beğendi