KONYA / EREĞLİ - MithatPaşa İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması okul bahçesinde etkinlikler,yarışmalar, dans gösterileri ve hediye çekilişiyle velilerin yoğun katılımıyla çoşku içinde kutlandı. Bu özel günü, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve ulusal egemenliğin simgesi olarak coşkuyla kutluyoruz. Çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğunu ve milli egemenliğin kıymetini bir kez daha hatırladığımız bu anlamlı günü, gururla selamlıyoruz. Geleceğe umutla bakarken, çocuklarımızın sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir yaşam sürmelerini dilerim. Büyük Atatürk’ün bize armağan ettiği bu bayramı  ülkemizin her köşesinde coşku,sevgi ve birlik içinde bayramımızı kutluyoruz.

Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." M. K. Atatürk

23 Nisan 1929'da Mustafa Kemal Atatürk, bu günü tüm dünya çocuklarına armağan etmiş­tir. Çocuklara ve gençlere olan sevgisini her fırsatta dile getiren Ulu Önder Atatürk'e göre bir devletin yarını,bugünün gençlerine bağlıdır.

Bu şanlı armağan karşısında biz, Türk gençliği olarak M.K. Atatürk'ün aydınlattığı yolda, idealle­rini hayata geçirebilmek amacıyla tek bir gün değil, her gün, gece gündüz, dinlenmek nedir bilmeksizin ilerlemeliyiz. Şüphesiz bilim ve sanat tohumlarıyla bu ülkeyi yeşillendire­cek, özgür fikirler ve özgün hedefler peşinde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkara­cak olmak, Atatürk'ün biz gençlere vermiş olduğu en şanlı görev ve sorumluluktur.

Resim Galerisi için TIKLAYINIZ..

Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası

(12-18 Aralık)

Resmi adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olan Yerli malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli haftalardandır. Okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri de uzaktan eğitim sürecinde "Tutum, Yatırım ve Yerli Malları" haftasını kutladılar.

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasında, Türk malının önemi vurgulanırken, tüketim artırılmaya çalışılır. Ülkenin zengin kaynaklarından bahsedilir. Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim madde­lerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliş­tirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının amacı:

•  Tutumun önemini kavratmak.
  •  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  •  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  •  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.
  •  Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek. Herkesi yatırıma yöneltmek.
  •  Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.
  •  Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak.
  • BU BAĞLAMDA  Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının amacı ÇOCUKLARA AŞILAMAK İÇİN  ANASINIFI ÖĞRETMENLERİMİZ ETKİNLİKLER DÜZENLEMİŞTİR.

Kas

Başta Cumhuriyetimizin Kurucu Lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçip ahirete göç eden tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gurur abidesi gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı  kutlu olsun.

Okulumuz öğretmen,öğrenci ve velilerimizin katılımıyla Cumhuriyetimizin 100. yılı çoşkuyla kutlandı.

Ekm

Okul-aile ve öğretmenler arasında iş birliğini gerçekleştirmek, velileri öğrencilerin gelişim dönemleri ve akademik durumları hakkında bilgilendirmek, okula sahip çıkmalarını sağlamak ve etkin bir şekilde eğitim hizmetlerine katmak üzere yeni eğitim-öğretim yılında en az iki kez olmak üzere okul idaresinin ihtiyaç duyduğu zamanlarda okulumuzda “veli toplantıları” yapılmaktadır.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk veli toplantısını gerçekleştrdik. Velilerimizin büyük ilgi gösterdiği toplantıya geniş bir katılım sağlandı.

Eyl

Konya'nın Ereğli İlçe Belediyesi tarafından 25-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Kitap Günleri başladı. Ereğli Belediyesi kitap tutkunlarını bir araya getirmek amacıyla Ereğli Belediyesi Kültür Merkezi'nde 25 yazarın ve 60 yayınevinin yer aldığı ayrıca çeşitli programların olacağı 'Kitap Günleri' organize etti. Okulumuz  bu programa öğrencileriyle birlikte katılım sağladı.

Eyl

Gaziler Günü Mesajı

Tem

15 Temmuz 2016' da, FETÖ terör örgütü tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik yapılan haince girişimde, Aziz Milletimiz vatanını savunmak üzere birleşerek, halkın iradesinin üstünde bir güç olmadığını tüm dünyaya göstermiş ve tarihteki en büyük demokrasi derslerinden birisini vermiştir. Birlik ve beraberliğimizin sonsuza kadar daim olması ve ülkemizin bu tür ihanetlerle bir daha karşılaşmaması dileği ile 15 Temmuz gecesi  canlarını feda eden şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.